Skip to content
SALES SUPPORT ENGINEER AAN HET WOORD

Radboud de Haas

Het is ongeveer 10:30 uur wanneer wij in de auto van Radboud stappen om naar de Installatievakbeurs in Hardenberg te gaan. Dit gaf ons mooi te tijd om Radboud beter te leren kennen en hem een paar vragen te stellen. 

Wanneer wij Radboud vragen wanneer hij trots op zijn werk is, begint hij direct te stralen. “Het meest trots op mijn werk ben ik wanneer ik bijvoorbeeld bij een probleem kom wat al een geruime tijd speelt. Verscheidende personen hebben zich op dat moment al bezig gehouden met het probleem en hebben het niet weten op te lossen. Wanneer ik er dan bij kom en het probleem weet op te lossen, ben ik wel trots.  

Dit probleem komen we regelmatig tegen als we in een woning een hybride opstelling willen realiseren. De cv-ketel werkt al een jaar lang niet en de bewoner wil de ketel van de muur trekken. Na een uur werken, hebben wij het probleem opgelost en is de klant weer helemaal blij. Daar haal ik voldoening uit.” 

Radboud is al geruime tijd werkzaam in de branche. “Ik ben altijd in de installatietechniek werkzaam geweest. Vanaf mijn 17e doe ik dit al, dus al bijna 23 jaar. Ik heb eerst altijd gewerkt bij Installatiebedrijven in de rol van Service Technicus. Hier hield ik mij bezig met de regeling achter klimaatsystemen in utiliteit. Ik vind het leuk om met mijn handen bezig te zijn en problemen op te lossen. Ook de afwisseling en diversiteit die het werk meebrengt, vind ik leuk. Zo ben je een berekening aan het doen en zo sta je op een beurs een stand op te bouwen. Sinds februari 2018 werk ik nu als Sales Support Engineer bij Inventum. In deze rol werk ik als technische ondersteuning van de afdeling Verkoop. Het bevalt erg goed!” 

Als we op de beurs aankomen, hebben wij nog enkele vragen voor Radboud. Onder het genot van een broodje bal en een kopje koffie ging het gesprek verder. Radboud begint enthousiast te vertellen over zijn passie op het gebied van duurzaamheid. “Het leukste aan duurzaamheid vind ik eigenlijk om een gemaakte installatie zo optimaal mogelijk te laten functioneren, waardoor deze met een zo best mogelijk rendement draait. 

Op het moment dat mensen sceptisch zijn, bijvoorbeeld als ze zeggen “Nul op de meter? Onzin!” of “Duurzaamheid is een hype.”, reageert hij: “Beter milieu begint bij jezelf. Een kleine stap is er ook één. Ze zeggen wel dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar als iedereen zo denkt dan komen we er helemaal niet. 

Ik denk dat het ‘gasloos’ wel iets in beweging heeft gezet. Dit gaat wel doorzetten. Ik zie het niet als een hype. We moeten sowieso wat met onze natuurlijke grondstoffen. Het houdt ergens op.” 

Radboud draagt zelf ook bij aan een duurzame wereld. “Ik heb thuis ook de ventilatie warmtepomp (Modul-AIR) met de 150 liter boiler erbij. Tevens heb ik twaalf zonnepanelen. Hiermee is mijn gasverbruik teruggebracht naar een minimum. We hebben ook een timer in de douche, zodat de kinderen zich bewust worden van de tijd dat ze onder de douche staan. Ze houden zich ook aan de voorgeschreven tijd. Laatst was er zelfs een strijd om voor de loper klaar te zijn.” 

Op de vraag wat hem motiveert om duurzaam te leven, reageert hij: “Het motiveert mij, omdat ik ook graag iets achter wil laten voor mijn twee kleintjes. Terwijl hij begint te praten, verschijnt een serieuze blik in zijn ogen. “Dat is voor mij erg belangrijk. 

Ook heeft Radboud een aantal tips voor mensen die overwegen om een stap richting een duurzame woning te zetten. “Ga naar een beurs. Laat je goed informeren op de markt. Er zijn legio mogelijkheden om te verduurzamen. Van isoleren tot het aanschaffen van een warmtepomp. Voor iedereen zit er wel iets bij wat werkt. Voor ieder wat wils.” 

Wat Radboud van de winterperiode verwacht? “Dit is de meest hectische periode van het jaar. Sinds niet al te lange tijd bieden wij ook allelectric oplossingen aan. Mochten de apparaten niet goed afgesteld zijn met de winterse temperaturen, dan schieten wij natuurlijk ook te hulp.” 

Ten slotte spreek hij een aantal verwachtingen voor de Modul-AIR uit. “Ik denk dat dit apparaat het heel goed kan gaan doen. Het is een compleet apparaat, waar goed over nagedacht is. Met dit toestel ben je al voorbereid op alles wat komen gaat. Dit is aangezien je, indien nodig, zonder problemen een elektrisch element kan toevoegen.” 

 

Collega's aan het woord

 “Het allerleukst vind ik het contact met de mensen van buiten. Overal leer je mensen kennen.”
Dirk Kruissen
Hoofd Service

“Beter milieu begint bij jezelf. Een kleine stap binnen de duurzaamheid is er ook een.”
Radboud de Haas
Sales Support Engineer

​”Als ik aan mijn passie oldtimer brommers denk, dan denk ik aan: vriendschap, vrijheid en lol.”
Renate Borgstijn
HR Medewerker

Vacature: Productmanager Duurzaam

Het zien van resultaat met onderbouwing van cijfers vind ik het allerleukste aan mijn werk.”
Matijn Straatsma
Productmanager