ACCOUNTMANAGER AAN HET WOORD

Fedor Couvert

Ben je al lang werkzaam in deze branche?  
“Ik ben sinds 4 jaar werkzaam in de duurzaamheidsbranche.” 

Wat is jouw passie op het gebied van duurzaamheid?  
“Mijn passie ligt bij het kijken hoe er een verbeteringsslag gemaakt kan worden, zoals een besparing op de CO2-uitstoot en gasbesparing.” 

Wat zeg je als mensen sceptisch zijn, bijvoorbeeld als ze zeggen “Nul op de meter? Onzin!” of “Duurzaamheid is een hype”?  
“Dit hoor ik eigenlijk heel weinig. Ik hoor vaker dat men de kosten erg hoog vindt liggen. Dit hangt natuurlijk helemaal af van het systeem dat er gebruikt wordt. Ik merk dat men veel informatie vanaf het internet haalt, maar daar wordt natuurlijk niet specifiek naar jouw woning gekeken. Hierdoor kán het lijken alsof de kosten heel erg hoog liggen, wat misschien niet geheel correct is als er specifiek naar een woning wordt gekeken.” 

Draag jij ook bij aan een duurzame wereld?  
“Ja natuurlijk, ik heb zelf een warmtepomp thuis hangen: de Modul-AIR.” 

Kun je tips geven aan mensen die overwegen om een stap richting een duurzame woning te zetten?  
“Het belangrijkste is om een adviesgesprek aan te vragen bij een adviseur. Zij kunnen specifiek naar jouw woning kijken en een gedegen advies uitbrengen. Er zijn verschillende mogelijkheden om gasbesparing te creëren. Inventum kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing. Het is namelijk mogelijk om een combinatie te maken van onze producten, denk bijvoorbeeld aan een combinatie tussen de Spaarpomp en Modul-AIR.  

Je hoeft natuurlijk niet in één keer naar een gasloos huis over te stappen. Dit kan uiteraard ook stapsgewijs. Maak een eerste stap, dat is al een start.” 

Wat zou je altijd afraden? Wat is een foute beslissing die je wel eens ziet?  
“Er is niet echt een foute beslissing. Een beslissing wordt gevoelsmatig genomen. Ik kom soms wel situaties tegen waarbij ik in eerste instantie een andere oplossing zou aandragen dan dat er uitgevoerd is. Het belangrijkste is dan om te kijken naar de beste, kostenbesparende oplossing met het huidige systeem.” 

Wat is voor jou: Puur Hollandse Betrouwbaarheid? 
“Het eerste wat bij mij opkomt is: Nederlandse fabrikant. Inventum is naast fabrikant natuurlijk veel meer. Binnen Inventum wordt ook nog alles bedacht, dus het gaat veel verder dan alleen fabriceren. En dat allemaal in Nederland, dat is echt uniek!” 

In een van de  vorige nieuwsbrieven ben je bekroond tot ‘beurstijger’. Wat vind jij van die benaming?  
“Ik vind het eigenlijk wel leuk. Als ik op een beurs sta, word ik altijd erg enthousiast. Het ontmoeten van nieuwe klanten en relaties, daar word ik erg blij van. Ook het samen bedenken van nieuwe projecten die we met Inventum kunnen volbrengen, is iets waar ik erg enthousiast van word.”  

Collega's aan het woord

 “Het allerleukst vind ik het contact met de mensen van buiten. Overal leer je mensen kennen.”
Dirk Kruissen
Hoofd Service

“Beter milieu begint bij jezelf. Een kleine stap binnen de duurzaamheid is er ook een.”
Radboud de Haas
Sales Support Engineer

“Mijn passie ligt bij het kijken hoe er een verbeteringsslag gemaakt kan worden.”
Fedor Couvert
Account
manager

Vacature: Productmanager Duurzaam

Het zien van resultaat met onderbouwing van cijfers vind ik het allerleukste aan mijn werk.”
Matijn Straatsma
Productmanager