Skip to content
COLLEGA AAN HET WOORD

Dirk Kruissen

Flexibel. Eén van de eigenschappen die essentieel is voor Dirk Kruissen in zijn functie als Hoofd Service. Eventjes rustig zijn
e-mail bijwerken zit er voor hem niet in. De betrokken partijen willen natuurlijk goed en snel geholpen worden. In zijn functie voelt Dirk dit haarfijn aan en zorgt hij voor efficiënte oplossingen.

Stap voor stap naar Hoofd Service

“Is de functie van Hoofd Service bij Inventum niks voor jou?” Zo’n 1,5 jaar geleden werd Dirk benaderd of deze vacature hem niet op het lijf geschreven was. Dirk: “Ik was meteen enthousiast. In de jaren daarvoor ben ik van assistent installatiemonteur, via verschillende functies, naar werkvoorbereider doorgegroeid. Deze functie was de perfecte volgende stap in mijn carrière. Het sloot goed aan bij mijn voortraject.”

Bij Inventum kijken we altijd vooruit en werken wij aan een duurzame toekomst. Wij zorgen samen met de installateur voor wooncomfort bij de consument. Een werkdag is voor Dirk nooit hetzelfde. ’s Ochtends vroeg beantwoordt hij zijn e-mails en de acute vragen. De rest van de dag zijn er veel telefoontjes van installateurs die ondersteuning vragen. Dirk: “En daar moet je je wel op focussen. Ook de mailbox loopt aardig vol, dus het is wel prettig om dingen bij te werken voor de storm begint. En als een monteur zichzelf ’s ochtends ziek meldt, dan moet je de hele planning omgooien. Daar heb je ’s ochtends meer tijd voor.”

De werkzaamheden van Dirk zijn service-breed gericht. Van het beantwoorden van e-mails, het telefonisch beantwoorden van vragen en het inplannen van de monteurs tot klantcontact en facturaties. Alle servicevragen passeren Dirk.

Klantcontact

Om mee te krijgen wat er in de markt speelt en om de installateurs te ontmoeten die ze dagelijks spreken, hebben Dirk en zijn collega’s van Technical Support en Sales Binnendienst ook een dag op de VSK beurs gestaan. Meerdere installateurs kwamen langs op de stand voor Dirk. “Als je een gezicht hebt gezien, merk je dat daarna het telefonisch contact makkelijker is.

Het allerleukste vind ik het contact met de mensen. Overal leer je mensen kennen. Zowel installateurs als de consumenten waar installateurs thuis komen. Je bouwt een band met ze op. Dat waardeer ik echt.”

De afdeling van Dirk is volop in ontwikkeling. “Op dit moment ben ik, samen met de afdeling Technical Support bezig om meer inzicht te krijgen in grote projecten die eraan komen. Zo kunnen we al eerder op deze projecten inspelen. Wij worden nu later in het proces aangehaakt, maar voor de planning is het prettiger om dit al eerder te doen. Zo kunnen wij een installateur al eerder in het proces begeleiden en instrueren met betrekking tot het toestel.”

Voldoening uit je werk

Werkplezier is iets wat hoog in het vaandel staat binnen Inventum. Waar Dirk voldoening uit haalt? Uit een goede terugkoppeling van installateurs en wanneer een traject met succes is voltooid. “Dat ik van A tot Z het proces begeleid en zo de installateurs goed help. Het geeft natuurlijk voldoening als je mensen voorziet van verwarming, comfort en warm water. En dat is prettig.”

Om deze functie goed uit te voeren heb je, volgens Dirk, veel doorzettingsvermogen en inlevingsvermogen in klanten nodig. Beiden kwaliteiten bezit Dirk. “Ik doe heel veel dingen tegelijkertijd. Het is niet dat je eerst de ene taak afmaakt voor de andere, heel veel dingen zijn ad hoc. Je moet hier wel tegen kunnen.”

Binnenkort krijgt Dirk een nieuwe collega op de afdeling Service. “Dat is qua hoeveelheid werk ook wel nodig. Ik ga hem begeleiden in het hele traject. Daarnaast krijgen we een nieuw systeem wat ik ga implementeren, zodat de monteurs er makkelijk mee kunnen werken. En ook buiten breiden wij uit met nieuwe monteurs. We gaan kijken hoe we de service verder kunnen verbeteren en op welke manier we meer ondersteuning kunnen bieden aan installateurs.”

Samen met Verkoop Binnendienst en Technical Support werkt Dirk op dit moment op een afdeling. “Een leuke en energieke afdeling. We hebben er met zijn allen echt zin in en zetten samen de schouders eronder. Het is een afdeling waarbij je niet voor jezelf werkt. Je werkt met een team en dat is belangrijk. En zeker voor onze afdeling natuurlijk! Je moet toch samen er voor zorgen dat je iedereen op de juiste manier helpt.”

Veilig en vertrouwd

Veilig en vertrouwd is de zekerheid die Inventum biedt. Voor Dirk is ‘veilig en vertrouwd’ een streven  en komt het dagelijks in zijn werkzaamheden terug. “Door goede service te verlenen om de klant of installateur een goed gevoel te geven. Als er iets gebeurt dan lossen we het ook echt op. Je biedt een passende oplossing aan de installateur, zodat ze je altijd kunnen vertrouwen. Het is een ernstige zaak wanneer er mensen in de kou zitten of geen warm water hebben. We zetten altijd alles op alles om dat te verhelpen.”

Vooruit kijken is iets waar Dirk zich dagelijks mee bezig houdt. Zeker op dit moment met de uitbreiding van het team. Op die manier wil hij ook een betere verstandhouding krijgen tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Dirk: “Ik zie het zo dat wij het ziekenhuis zijn en de monteurs de chirurgen. Zij zijn eigenlijk degene die de operatie verrichten en wij kunnen dat in goede banen leiden door alles goed neer te zetten. En door de tools en gereedschappen te geven om alles goed uit te voeren. Als je de mannen en vrouwen in het veld als ambassadeurs ziet, is er heel veel uit te halen.”

In het dagelijkse leven is Dirk ook veel met duurzaamheid bezig. Op dit moment vooral bij de verbouwing van zijn nieuwe huis. “Ik heb onlangs een huis gekocht en ben voornemens om een Inventum warmtepomp bij mij thuis te plaatsen. De gehele woning heb ik ondertussen al geïsoleerd en het dubbele glas geüpgraded naar HR++. Daarbij worden er deze zomer 25 zonnepanelen geplaatst. Nu woon ik ook dichterbij kantoor, dus het is de bedoeling om met de fiets naar kantoor te komen.

Voor mijn werk kan je mij wakker maken. Overigens ook voor sushi.  Ik werk graag en met veel plezier en Inventum is voor mij daarbij een stabiele basis. Ik wil hier nog lang blijven werken.”

Collega's aan het woord

De passie van Frank

”Wat ik leuk vind aan fietsen? De vrijheid! Je fietst makkelijk een mooi stuk door de natuur.”
Frank Hartkamp
Handlasser

“Beter milieu begint bij jezelf. Een kleine stap binnen de duurzaamheid is er ook een.”
Radboud de Haas
Sales Support Engineer

​”Als ik aan mijn passie oldtimer brommers denk, dan denk ik aan: vriendschap, vrijheid en lol.”
Renate Borgstijn
HR Medewerker

Vacature: Productmanager Duurzaam

“Het zien van resultaat met onderbouwing van cijfers vind ik het allerleukste aan mijn werk.”
Matijn Straatsma
Productmanager