Technical Support Engineer

Technical Support Engineer

Nederland is aan het verduurzamen en met jouw interesse en talent voor duurzame energie kun jij daar aan bijdragen. Als Technical Support Engineer adviseer je klanten op het gebied van duurzaamheid en geef je technisch advies over de toepasbaarheid van onze producten. Zie jij jezelf werken binnen een ambitieuze en gedreven organisatie? Solliciteer direct op de functie van Technical Support Engineer.

Veilig en Vertrouwd. Inventum

Kiezen voor Inventum is kiezen voor een werkgever die verder kijkt dan het vraagstuk van vandaag en met de oplossing van morgen komt. Wij zijn een puur Hollands maakbedrijf dat al meer dan 100 jaar vooroploopt, bouwend op een bewezen solide basis. Dat geeft vertrouwen en zorgt voor betrokkenheid. De mentaliteit binnen Inventum? Iedereen is altijd zichzelf in een open en informele werksfeer.

Wat ga je doen?

Als Technical Support Engineer ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning en advisering aan klanten. Je werkt nauw samen met de afdelingen Product Management en Sales.
Van projecten beoordeel je de toepasbaarheid van de producten en de technische mogelijkheden (verwarming, ventilatie, warm tapwater). Het gehele traject van adviesberekening verloopt door jou op een efficiënte wijze. Op termijn deel je graag jouw expertise met anderen en verzorg je daarvoor trainingen.

Wie ben jij?

Je hebt kennis van het opstellen van technische concepten en projectfaseringen en daarbij maak je gebruik van jouw analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen. Je werkt projectmatig, waarbij je prioriteiten kunt stellen. Met jouw goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht ben je een veelzijdige sparringpartner voor klanten en collega’s.

Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie en een afgeronde opleiding in de installatietechniek. Naast die ervaring heb je een HBO denk- en werkniveau en heb je interesse in elektrotechniek, energietechniek en duurzame energie. Je hebt technische kennis van de woningbouw, verwarmings-, ventilatiesystemen en warmtepomptechniek. De specifieke wet- en regelgeving is je bekend en je hebt ervaring met software zoals Vabi en Uniec 3. Het is een pré als je de opleiding EP-WB/WD adviseur hebt gevolgd.

Wat bieden wij jou?

Een dynamische baan in een kansrijke, groeiende technische omgeving, waarbij ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, in overeenstemming met de zwaarte van de functie en mede afhankelijk van opleiding en ervaring, conform CAO Metalektro.

Ik wil solliciteren, wat nu?

Voor meer informatie neem je contact op met Marike Thuijs, Manager Customer Support via telefoonnummer 06-15132458. Of solliciteer direct via LinkedIn

Recruiters, wanneer wij jullie hulp nodig hebben, weten we jullie te vinden.

Job Category: Verkoop
Job Type: Fulltime
Job Location: Houten

Solliciteer nu op deze functie