Software Engineer

Software Engineer

De afdeling Mechatronica is een afdeling die zich volop inzet om het productenportfolio van Inventum uit te breiden en duurzaam te maken. Als Software Engineer speel je een leading rol in het ontwikkelen van nieuwe features waar Inventum zich mee kan onderscheiden. Kom jij ons team versterken?

Veilig en Vertrouwd. Inventum

Kiezen voor Inventum is kiezen voor een werkgever die verder kijkt dan het vraagstuk van vandaag en met de oplossing van morgen komt. Wij zijn een puur Hollands maakbedrijf dat al meer dan 100 jaar vooroploopt, bouwend op een bewezen solide basis. Dat geeft vertrouwen en zorgt voor betrokkenheid. De mentaliteit binnen Inventum? Iedereen is altijd zichzelf in een open en informele werksfeer.

Wat ga je doen?

In deze rol ontwikkel je software binnen multidisciplinaire projecten in een klein team. Je draagt bij aan de duurzame oplossingen van Inventum, zoals warmtepompen en slimme boilers. Het team van de afdeling Mechatronica richt zich zowel op de besturing van deze producten, van basisfunctionaliteit tot de interface met de gebruiker, als op randapparatuur, zoals thermostaten. Daarnaast ben je met het team bezig met de integratie van bestaande producten met andere systemen en met de cloud. De werkzaamheden variëren van het uitvoeren van onderzoek naar te gebruiken technieken, het maken van ontwerpen en schrijven van code en metingen en testen in het lab. Zo nodig bouw je zelf een testopstelling of proof of concept.

Binnen het team ben jij het aanspreekpunt voor een specifiek project of oplossing van Inventum en werk je in samenwerking met de productmanager nieuwe functionaliteiten en features uit. 

Wie ben jij?

Je kent geen andere manier van werken dan projectmatig werken om je resultaten te bereiken. Zowel in teamverband als zelfstandig kom jij uitstekend uit de verf. Daarnaast ben je leergierig en je vindt kennisdeling belangrijk: je bent voortdurend bezig jezelf te ontwikkelen als Software Engineer.

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Embedded Software of Technische Informatica en minimaal 2 jaar werkervaring. Je hebt een brede (technische) interesse en je bent bekend met:

  • embedded software ontwikkeling in C en C++
  • zowel RTOS als bare metal systemen
  • verschillende hardware platformen zoals STM32 en ESP32
  • digitale elektronica
  • communicatieprotocollen en security voor IOT, zoals MQTT

Wat bieden wij jou?

Een dynamische baan voor minimaal 32 uur in een turbulente, veranderende en groeiende, technische omgeving. Inventum besteedt aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. We bieden daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Metalektro en een marktconform salaris.

Ik wil solliciteren, wat nu?

Voor meer informatie neem je contact op met Jeroen van Schieveen, manager Mechatronica, via telefoonnummer 030 – 274 84 84. Of stuur je cv met motivatie naar hr@inventum.com.

Recruiters, wanneer wij jullie hulp nodig hebben, weten we jullie te vinden.

Job Category: Techniek
Job Type: Fulltime
Job Location: Houten

Solliciteer nu op deze functie