Puur Hollands

Puur Hollands

Slimme, innovatieve oplossingen voor het huishouden. Zo zijn we in 1908 begonnen en daar werken we nog elke dag aan. Besparen van energie is waar het ons altijd al om gegaan is. Dat doen we tegenwoordig door innovatieve ventilatie- en warmwatersystemen te ontwikkelen met Puur Hollandse Betrouwbaarheid. We zetten de consument op voorsprong door veiligheid, comfort, de lange levensduur van onze producten en lage energiekosten.

Innovatie zit in ons bloed

Wie je ook spreekt bij Inventum, je proeft de ambitie om samen het verschil te maken en de bevlogenheid om dingen anders en beter te doen. Dat doen we door het ontwikkelen van energiezuinige producten, maar ook door onze bestaande producten nog duurzamer te maken. Door ideeën te testen, door te ontwikkelen en te delen met anderen komen we elke dag een stapje verder. Zo doen we dat al meer dan 100 jaar.

Focus op duurzaamheid

We zetten alles op alles om het energieverbruik in woningen tot nul terug te dringen. We denken daarom niet: wat heeft de consument vandaag nodig?, maar: wat heeft hij in 2050 nodig? En hoe krijgen wij die verduurzaming voor elkaar, terwijl de consument vooral het comfort en de besparing voelt?

  • De nummer 1 in warmtepompen;
  • Duurzame, energiebesparende oplossingen;
  • Van nul een punt maken.
Veilig en Vertrouwd. Inventum.

Directie

Onze CEO Dirk de Leijer werkt sinds december 2019 bij Inventum. Felix Smeulders is CFO en sinds 2018 werkzaam bij Inventum. Kenmerkend aan hun stijl van leiding geven: ze zijn betrokken bij wat er in het bedrijf gebeurt, de lijnen zijn kort en de deur staat (bijna) altijd open.  

HR

De HR-manager en HR-medewerker zorgen ervoor dat onze medewerkers gezond en tevreden blijven en dat ze genoeg ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Daarnaast werven zij samen met de afdelingshoofden nieuwe mensen die passen bij ons bedrijf. Wil je bij ons komen werken, dan zul je dus eerst hen moeten overtuigen!

Research & Development​

We hebben een eigen lab waar we nieuwe producten kunnen testen en ontwikkelen, ook gewoon onder ons eigen dak. Loop je daar binnen, dan zie je de medewerkers van Research & Development werken aan de toekomst. Ook doen ze onderzoek naar de markt: "Hoe blijven we onze concurrenten een stap voor, zodat Inventum de nummer 1 blijft op het gebied van warmtepompen, boilers en kokendwaterkranen?"Ook de afdeling Mechatronica valt onder R&D. Deze afdeling heeft hun eigen software en PCB ontwikkelingen, waarmee ze de software ontwikkelingen voor onze duurzame oplossingen.

SALES

Verkoop is voor ons natuurlijk zeer belangrijk. Maar net zo belangrijk vinden we een goed en vooral toekomstbestendig advies. Onze afdeling Sales bestaat uit een sales director en een aantal accountmanagers. Ze brengen onze producten aan de man en denken mee met de vraag van onze opdrachtgevers (installateurs, aannemers, woningbouwcorporaties). Zodat de eindgebruiker uiteindelijk kan rekenen op een duurzame en comfortabele totaaloplossing.

Sales Support & Service​

We hebben een eigen lab waar we nieuwe producten kunnen testen en ontwikkelen, ook gewoon onder ons eigen dak. Loop je daar binnen, dan zie je de tien medewerkers van Research & Development werken aan de toekomst. Ook doen ze onderzoek naar de markt: "Hoe blijven we onze concurrenten een stap voor, zodat Inventum de nummer 1 blijft op het gebied van warmtepompen, boilers en kokendwaterkranen?"Ook de afdeling Mechatronica valt onder R&D. Deze afdeling heeft hun eigen software en PCB ontwikkelingen, waarmee ze de software ontwikkelingen voor onze duurzame oplossingen.

KWALITEIT

Kwaliteit is key. Niet alleen omdat we aan heel veel veiligheids- en duurzaamheidseisen moeten voldoen. Maar ook omdat we zelf heel hoge standaarden hebben. Onze afdeling Kwaliteit bestaat uit een manager en twee medewerkers, die garant staan voor topkwaliteit.

Inkoop & Supply Chain​

De beste deals uitonderhandelen bij leveranciers zodat targets gehaald worden. En zorgen dat de voorraad perfect aansluit op de wensen van productie. Onze afdeling Inkoop & Supply Chain bestaat uit vijf medewerkers.

Productie & Magazijn

Als een van de weinige leveranciers in Nederland maken we onze producten zelf, in de fabriek in ons bedrijfspand in Houten. De afdeling Productie & Magazijn zit daarom gewoon bij ons intern. Daar zijn we behoorlijk trots op. Extra voordeel: alles onder één dak houdt de lijnen met de andere afdelingen kort, je loopt zo bij elkaar naar binnen.

ICT

’s Ochtends je computer binnen no time opgestart, zonder problemen thuis werken en software die altijd up-to-date is. Alles lijkt vanzelf te gaan, maar daar zitten de twee medewerkers van de afdeling ICT achter. ICT is daarnaast dagelijks bezig met doorontwikkeling. Denk aan het digitaliseren van de werkprocessen en het doorontwikkelen van het intranet.

Finance

Onze afdeling Finance bestaat uit vijf medewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor de financiële administratie en salarisadministratie. Ze zorgen er niet alleen voor dat jij je salaris en vakantiegeld (op tijd!) krijgt, ook stellen ze de facturen op voor leveranciers. En maken ze voor interne en externe stakeholders rapportages met de financiële informatie.

HR

De HR-afdeling zorgt ervoor dat onze medewerkers gezond en tevreden blijven en dat ze genoeg ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Daarnaast werven zij samen met de afdelingshoofden nieuwe mensen die passen bij ons bedrijf. Wil je bij ons komen werken, dan zul je dus eerst hen moeten overtuigen!

Research & Development

We hebben een eigen lab waar we nieuwe producten kunnen testen en ontwikkelen, ook gewoon onder ons eigen dak. Loop je daar binnen, dan zie je de medewerkers van Research & Development werken aan de toekomst. Ook doen ze onderzoek naar de markt: “Hoe blijven we onze concurrenten een stap voor, zodat Inventum de nummer 1 blijft op het gebied van warmtepompen, boilers en kokendwaterkranen?”

Ook de afdeling Mechatronica valt onder R&D. Deze afdeling heeft hun eigen software en PCB ontwikkelingen, waarmee ze de software ontwikkelingen voor onze duurzame oplossingen.

Sales

Verkoop is voor ons natuurlijk zeer belangrijk. Maar net zo belangrijk vinden we een goed en vooral toekomstbestendig advies. Onze afdeling Sales brengt onze producten aan de man en denkt mee met de vraag van onze opdrachtgevers (installateurs, aannemers, woningbouwcorporaties). Zodat de eindgebruiker uiteindelijk kan rekenen op een duurzame en comfortabele totaaloplossing.

Sales Support & Service

De afdeling Sales Support & Service begeleidt het hele serviceproces en beantwoordt alle zakelijke vragen. Het team is dag in dag uit bezig om optimale service te verlenen.

Marketing

De afdeling Marketing bepaalt samen met de directie de koers die wordt gevaren en zetten die om in een marketingstrategie en marketing/communicatieplan. Ze hebben veel contact met alle andere afdelingen – daar halen ze de kennis op om het gezicht van Inventum naar buiten te kunnen zijn.

 

Product-management

Onze afdeling Productmanagement heeft de kennis en kunde over onze oplossingen. Ze dragen die kennis en kunde over op onze opdrachtgevers, onder andere door trainingen, presentaties en handleidingen. Ze weten wat er speelt in de markt en wat ervoor nodig is om woningen energiezuiniger te maken. Zo stomen ze de consumenten via onze opdrachtgevers klaar voor de toekomst.

Kwaliteit

Kwaliteit is key. Niet alleen omdat we aan heel veel veiligheids- en duurzaamheidseisen moeten voldoen. Maar ook omdat we zelf heel hoge standaarden hebben. Onze afdeling Kwaliteit staat garant voor topkwaliteit.

Inkoop & Supply Chain

De beste deals uitonderhandelen bij leveranciers zodat targets gehaald worden. En zorgen dat de voorraad perfect aansluit op de wensen van productie. 

Productie & Magazijn

Als een van de weinige leveranciers in Nederland maken we onze producten zelf, in de fabriek in ons bedrijfspand in Houten. De afdeling Productie & Magazijn zit daarom gewoon bij ons intern. Daar zijn we behoorlijk trots op. Extra voordeel: alles onder één dak houdt de lijnen met de andere afdelingen kort, je loopt zo bij elkaar naar binnen.

ICT

’s Ochtends je computer binnen no time opgestart, zonder problemen thuis werken en software die altijd up-to-date is. Alles lijkt vanzelf te gaan, maar daar zitten de medewerkers van de afdeling ICT achter. ICT is daarnaast dagelijks bezig met doorontwikkeling. Denk aan het digitaliseren van de werkprocessen en het doorontwikkelen van het intranet.

Finance

Onze afdeling Finance is verantwoordelijk voor de financiële administratie en salarisadministratie. Ze zorgen er niet alleen voor dat jij je salaris en vakantiegeld (op tijd!) krijgt, ook stellen ze de facturen op voor leveranciers. En maken ze voor interne en externe stakeholders rapportages met de financiële informatie.

Collega's aan het woord

“Het allerleukste vind ik het contact met de mensen van buiten. Overal leer je mensen kennen.”
Dirk Kruissen
Hoofd Service

“Beter milieu begint bij jezelf. Een kleine stap binnen de duurzaamheid is er ook een.”
Radboud de Haas
Sales Support Engineer

De passie van Frank

​”Wat ik leuk vind aan fietsen? De vrijheid! Je fietst makkelijk een mooi stuk door de natuur.”
Frank Hartkamp
Handlasser

Vacature: Productmanager Duurzaam

“Het zien van resultaat met onderbouwing van cijfers vind ik het allerleukste aan mijn werk.”
Matijn Straatsma
Productmanager